Срђан Ного

Владимир Цвијан руководио акцијом учлањења судија у СНС

Владимир Цвијан је руководио акцијом учлањења у СНС 650 судија који нису прошли реизбор у "реформи" правосуђа 2009. године.
Share on facebook
подели
Share on twitter
твитуј
Share on email
пошаљи

Владимир Цвијан је руководио акцијом учлањења у СНС 650 судија који нису прошли реизбор у „реформи“ правосуђа 2009. године. СНС се хвалио тиме, а Владимир Цвијан је јавно на конференцијама за штампу изнео ове податке, и појављивао се са неким од тих судија.

 

Слика

Чланство у политичкој странци није дозвољено судијама, и од момента када је Уставни суд вратио те судије на функцију, сви они су у проблему, и уцењени су, јер ниједан није добио исписницу из СНС, а чланска карта је разлог за разрешење судије.

О томе сам говорио на седницама народне скупштине, још од 2016. године. и током целог мог мандата. Због тога су ми гасили микрофон, ометали моја излагања. Никада СНС није показао исписнице за тих 650 судија, иако сам упорно тражио и прозивао их за то.

Такође, сви председници судова имају чланске карте владајуће странке. Постоје судије које имају и по 3 чланксе карте (СПС, ДС, СНС), зависности од тога ко је на власти, они су се учлањивали.

Владимир Цвијан је поседовао чланске карте поменутих судија. Код убиства је кључан мотив, а код Цвијана видимо да има много оних са мотивом. Конкретно, само за ово има 650 мотива. Зато је била могућа толика омерта код његове смрти.

Зато су ћутале, и дан данас ћуте, институције – тужилаштво, полиција, судство и адвокатска комора. Зато су Цвијанове колеге неме и 2018. и данас када се сазнало за његову смрт. Зато омерта и незамерање. Цео систем је труо до сржи.

 

Share on facebook
подели
Share on twitter
твитуј
Share on email
копирај

ОСТАЛЕ ВЕСТИ

ПРСТИ ХУЉЕ ОКО АДА ХУЈЕ

Хапшење Јовичића директно је повезано са једним догађајем који је обележио претходних пар месеци – са убиством Владимира Цвијана, конкретно са лoкацијом на којој је пронађено његово тело. Једини сам у Србији тачно објаснио разлоге хапшења Јовичића и везу са убиством Цвијана.

ДЕТАЉНИЈЕ »

Мирјана Лабовић – вештак за сваку власт

Мирјана Лабовић вештачи 30 година, са фалсификованом факултетском дипломом. Чак је и министарство просвете, штитећи њу и јавног тужиоца Првог ОЈТ Љубивоја Ђорђевића, који такође има фалсификовану диплому, покушало да слаже Народну скупштину.

ДЕТАЉНИЈЕ »

Срећан рођендан Генерале!

Захваљујући његовој храбрости и умећу, војска Републике Српске, којом је генерал Младић командовао, спречила је нови геноцид над српским народом у Босни и Херцеговини.

ДЕТАЉНИЈЕ »