Срђан Ного

Владимир Цвијан руководио акцијом учлањења судија у СНС

Владимир Цвијан је руководио акцијом учлањења у СНС 650 судија који нису прошли реизбор у "реформи" правосуђа 2009. године.
Share on facebook
подели
Share on twitter
твитуј
Share on email
пошаљи

Владимир Цвијан је руководио акцијом учлањења у СНС 650 судија који нису прошли реизбор у “реформи” правосуђа 2009. године. СНС се хвалио тиме, а Владимир Цвијан је јавно на конференцијама за штампу изнео ове податке, и појављивао се са неким од тих судија.

 

Слика

Чланство у политичкој странци није дозвољено судијама, и од момента када је Уставни суд вратио те судије на функцију, сви они су у проблему, и уцењени су, јер ниједан није добио исписницу из СНС, а чланска карта је разлог за разрешење судије.

О томе сам говорио на седницама народне скупштине, још од 2016. године. и током целог мог мандата. Због тога су ми гасили микрофон, ометали моја излагања. Никада СНС није показао исписнице за тих 650 судија, иако сам упорно тражио и прозивао их за то.

Такође, сви председници судова имају чланске карте владајуће странке. Постоје судије које имају и по 3 чланксе карте (СПС, ДС, СНС), зависности од тога ко је на власти, они су се учлањивали.

Владимир Цвијан је поседовао чланске карте поменутих судија. Код убиства је кључан мотив, а код Цвијана видимо да има много оних са мотивом. Конкретно, само за ово има 650 мотива. Зато је била могућа толика омерта код његове смрти.

Зато су ћутале, и дан данас ћуте, институције – тужилаштво, полиција, судство и адвокатска комора. Зато су Цвијанове колеге неме и 2018. и данас када се сазнало за његову смрт. Зато омерта и незамерање. Цео систем је труо до сржи.

 

Share on facebook
подели
Share on twitter
твитуј
Share on email
копирај

ОСТАЛЕ ВЕСТИ

Зашто је ухапшен Дарко Шарић?

Таман кад је Вучић помислио да је затворио суђење Беливуку, долази до обрта – Веља Невоља и Марко Миљковић могу да постану сведоци сарадници у поступку против Дарка Шарића.

ДЕТАЉНИЈЕ »

Докази коруптивних веза судова, државних органа и банака

Поводом скандалозног и противзаконитог става Врховног касационог суда (ВКС) поводом уговарања и наплате трошка обраде кредита и уговарања премије осигурања код Националне корпорације за осигурање стамбених кредита (НКОСК) као обавезе корисника кредита, подсећамо јавност на излагања Срђана Нога у Народној скупштини…

ДЕТАЉНИЈЕ »

Нова емисија: Борџије на Андрићевом венцу

Насловне стране 6 режимских дневних новина преносе изјаву Саше Јанковића да му је, наводно, један инострани званичник својевремено рекао за план да се Вучић отрује. Погледајте ову емисију, јер тако можете да разумете процесе који се дешавају, и да спречите да вас медији обману.

ДЕТАЉНИЈЕ »

Tужилац који је водио поступак по проналаску тела Владимира Цвијана је Весна Петровић

Весна Петровић је била тужилац Првог Основног јавног тужилаштва и Београду, и водила је случај Иве Бодрожић. Случај је решила тако што је “констатовала” да Хајат нема снимке камере. Иначе, и за Аркана, и за Кнелета, и за Иву Бодрожић, и за многе друге спорне ситуације по хотелима, увек је било исто образложење. Камере нису радиле, али снимци постоје.

ДЕТАЉНИЈЕ »