Срђан Ного

Владимир Цвијан руководио акцијом учлањења судија у СНС

Владимир Цвијан је руководио акцијом учлањења у СНС 650 судија који нису прошли реизбор у "реформи" правосуђа 2009. године.
Share on facebook
подели
Share on twitter
твитуј
Share on email
пошаљи

Владимир Цвијан је руководио акцијом учлањења у СНС 650 судија који нису прошли реизбор у „реформи“ правосуђа 2009. године. СНС се хвалио тиме, а Владимир Цвијан је јавно на конференцијама за штампу изнео ове податке, и појављивао се са неким од тих судија.

 

Слика

Чланство у политичкој странци није дозвољено судијама, и од момента када је Уставни суд вратио те судије на функцију, сви они су у проблему, и уцењени су, јер ниједан није добио исписницу из СНС, а чланска карта је разлог за разрешење судије.

О томе сам говорио на седницама народне скупштине, још од 2016. године. и током целог мог мандата. Због тога су ми гасили микрофон, ометали моја излагања. Никада СНС није показао исписнице за тих 650 судија, иако сам упорно тражио и прозивао их за то.

Такође, сви председници судова имају чланске карте владајуће странке. Постоје судије које имају и по 3 чланксе карте (СПС, ДС, СНС), зависности од тога ко је на власти, они су се учлањивали.

Владимир Цвијан је поседовао чланске карте поменутих судија. Код убиства је кључан мотив, а код Цвијана видимо да има много оних са мотивом. Конкретно, само за ово има 650 мотива. Зато је била могућа толика омерта код његове смрти.

Зато су ћутале, и дан данас ћуте, институције – тужилаштво, полиција, судство и адвокатска комора. Зато су Цвијанове колеге неме и 2018. и данас када се сазнало за његову смрт. Зато омерта и незамерање. Цео систем је труо до сржи.

 

Share on facebook
подели
Share on twitter
твитуј
Share on email
копирај

ОСТАЛЕ ВЕСТИ

Мирјана Лабовић – вештак за сваку власт

Мирјана Лабовић вештачи 30 година, са фалсификованом факултетском дипломом. Чак је и министарство просвете, штитећи њу и јавног тужиоца Првог ОЈТ Љубивоја Ђорђевића, који такође има фалсификовану диплому, покушало да слаже Народну скупштину.

ДЕТАЉНИЈЕ »

Срећан рођендан Генерале!

Захваљујући његовој храбрости и умећу, војска Републике Српске, којом је генерал Младић командовао, спречила је нови геноцид над српским народом у Босни и Херцеговини.

ДЕТАЉНИЈЕ »