Срђан Ного

Политика приватности

Политика приватности

Као потенцијалне пратиоце нашег сајта www.srdjannogo.rs, желимо да вас обавестимо о томе како ће се Ваши лични подаци користити и у које сврхе, у складу са чланом 15. Закона о заштити података о личности Републике Србије.

www.srdjannogo.rs (у даљем тексту ,,web”site) обавезује се да ће штитити Вашу приватност и омогућити Вам најбоље могуће искуство коришћења наше ,,web” странице. Како бисте што квалитетније искористили време проведено на нашим страницама, потребне су нам одређене личне информације о Вама, које ће нам помоћи да Вам помогнемо и прилагодимо садржај Вашем укусу и жељама.

Молимо, прочитајте ову изјаву како бисте разумели како се односимо према Вашим личним подацима. Ова изјава ће се у складу са прописима повремено мењати, па је неопходно да је приликом приступа нашем сајту прво прочитате.

Ова политика заштите приватности описује начине на које користимо личне податке посетилаца. Давањем својих личних података и прихватањем Политике заштите приватности потврђујете да сте сагласни да се ваши подаци користе на начин описан у овој Политици. Уколико се Политика заштите приватности промени, измењени текст Политике ћемо објавити на овој страници. Континуираном употребом нашег сајта, као и давањем својих података приликом онлине контакта потврђујете да сте сагласни и са изменама Политике.

Изјава о Приватности је документ који гарантује заштиту приватности наших корисника на Интернету. ,,web”site www.srdjannogo.rs можете прегледати бесплатно и без икакве обавезе да откријете свој идентитет или оставите било какве личне податке. Одлучите ли искористити неку од услуга које нудимо (Питање, Коментар, Анкета), нужно је да нам оставите личне податке Упитом на нашој ,,web” страници Контакт, како бисмо били у могућности да вам обезбедимо тражено и одговоримо. Тражимо само информације које су нужне како бисмо што боље реализовали ваш захтев. Када се поставља питање, потребан нам је контакт за повратну информацију. Унутар својих могућности улажемо сваки напор у одржавању ове странице. Међутим, ,,web”site неће бити одговоран за недоступност ,,web” садржаја због техничких проблема изван наше контроле.

 

ПРИКУПЉАЊЕ ИНФОРМАЦИЈА – начин и разлог

,,web”site тражи Ваше личне податке само ако желите да користите неку од наших услуга и да самовољно попуните форме на нашем ,,web”site-у.

Посетите ли ,,web”site, наш ,,web” provider аутоматски бележи податке коју укључују IP адресу Вашег рачунара, врсту претраживача, име домена, време посете, адресу ,,web” странице с које сте дошли те све информације о страницама које посетите на нашој ,,web” локацији о чему сте били обавештени на свим страницама ,,web”site-а.

Ове податке користимо за статистичке анализе о коришћењу наших страница, с циљем да побољшамо квалитет услуге.

Напомена: наш ,,web” провидер не бележи вашу e-mail адресу или било које друге податке, који би се могли искористити за Вашу личну идентификацију. Можете се искључити из бележења ових података ако исправно подесите ваш ,,web” претраживач – више о томе у наставку.

Подаци које скупљамо су следећи:

Домен и IP адреса, врсту browser-а и оперативног система помоћу којег је приступљено нашем сајту, време приступа и дужину посете, стране које посећујете, уколико сте линковали наш портал са неког другог сајта, адресу тог сајта, уколико нам сами проследите информације.

У којим случајевима бележимо ваше приватне податке:

Постављање питања – ,,web” страница „Контакт“ (Име, email – на који вам достављамо одговор)

Пријава на билтен (Newsletter) (email адреса)

Остављање коментара – на ,,web” страницама (Име/nickname, email адреса, IP адреса)

Остављење садржаја (јпг, гиф, пнг датотека, IP адреса). Уколико отпремате слике на ,,web”site, требало би да избегавате отпремање слика које садрже личне податке и податке локације слике. Из њих се могу прочитати подаци локације где је слика направљена.

Попуњавање Анкета у циљу истраживања (Име, email, попуњени подаци из Анкете ). Искуства и податке приликом уноса истих бележимо интерно на серверу и ту се чувају док се не заврши истраживање. Приликом објаве Ваших искустава и изјава на ,,web”site-у не објављујемо Ваше личне информације, IP адресу или email адресу као и личне попуњене податке из Анкета.

 

КОРИШЋЕЊЕ ПРИКУПЉЕНИХ ИНФОРМАЦИЈА

Ваше личне информације се користе:

Како бисмо вам могли доставити одговор у што краћем временском периоду.

 

КАКО ДЕЛИМО ИНФОРМАЦИЈЕ СА ДРУГИМА

,,web”site неће продавати, трговати, изнајмљивати или давати Ваше личне податке трећој страни, уколико то није нужно за пружање услуге. Уколико не желите примати информације о променама на нашим ,,web” страницама и сличне информације, слободно нас о томе обавестите. Ваше име ће бити избрисано с наших листа, убрзо по примању ваше поруке.

 

СИГУРНОСТ ПРИКУПЉЕНИХ ИНФОРМАЦИЈА

,,web”site посебно брине да су прикупљене информације о корисницима сигурне и заштићене од губитка, промена, недозвољеног приступа и било које врсте злоупотребе.

,,web”site је на сигурном SSL серверу. Придржавамо се строгих безбедносних процедура у погледу чувања и откривања информација које нам дајете како бисмо спречили неовлашћени приступ истима.

Са нашег сајта линкови могу водити на друге ,,web” сајтове. Не сносимо одговорност за политику или процедуре за заштиту података, као ни за садржај на овим ,,web” сајтовима.

 

ЧУВАЊЕ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

Податке о личности прикупљамо и чувамо у нашој бази података која се налази на серверу и који је заштићен кроз SSL/TLS сертификат ( https). Слањем порука са других друштвених мрежа сте већ прихватили њихова правила.

 

ПОЛИТИКА КОЛАЧИЋА

Коришћењем нашег ,,web”site-а сагласни сте да можемо да сачувамо колачиће и IP адресе и да им приступимо, да користимо друге методе за прикупљање података о коришћењу ,,web”site-а и побољшамо ваше искуство на мрежи. Услед недавних промена у закону, сви ,,web”site-ови који су активни широм одређених делова Европске уније морају да добију пристанак за коришћење или чување колачића (или сличних технологија) на вашим рачунарима или мобилним уређајима. Ова политика колачића пружа вам јасне и релевантне информације о колачићима које користимо и о разлозима за њихово коришћење.

 

ВАШ ПРИСТАНАК

Тиме што настављате да користите наш ,,web”site слажете се са тим да можемо да поставимо колачиће на ваш рачунар како бисмо анализирали начин на који користите наш ,,web”site. Молимо вас да пажљиво прочитате ову политику колачића како бисте сазнали детаљне информације о подацима које прикупљамо када користите овај сајт. Уколико не желите да прихватите колачиће у погледу вашег коришћења овог ,,web”site-а, морате да престанете да га користите.

 

ШТА ЈЕ КОЛАЧИЋ?

Колачићи су мале датотеке које се постављају на ваш рачунар преко ,,web”site-ова које посетите или одређених порука е-поште које отворите. Њихова употреба је широко распрострањена како би ,,web”site-ови могли правилно да функционишу и како би њихови власници могли да добију пословне и маркетиншке информације.

Колачићи које користимо на ,,web”site-у помажу нам да вам обезбедимо боље искуство на мрежи, памте ваше параметре и помажу нам да побољшамо сајт. Тиме што приступате нашем ,,web”site-у слажете се да се ова политика колачића примењује кад год приступите ,,web”site-у, независно од уређаја који користите.

 

КОЈЕ ЛИЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ПРИКУПЉАЈУ КОЛАЧИЋИ?

Уопштено, колачић садржи текстуални низ који садржи информације о прегледачу. За рад није неопходно да колачић препозна одакле сте, он само треба да запамти ваш прегледач.

Неки колачићи које користимо могу да чувају информације о вама које су личније природе. Ипак, такве информације се чувају само ако сте их ви сами објавили на нашем ,,web”site-у.

 

ДА ЛИ МОГУ ДА ПОВУЧЕМ СВОЈ ПРИСТАНАК?

Након што сте нам дали пристанак у погледу коришћења колачића, на вашем рачунару или уређају биће сачуван колачић који ово подешавање памти за наредни пут. Уколико у било којем тренутку желите да повучете свој пристанак, биће потребно да избришете колачиће преко подешавања у интернет прегледачу.

 

КАДА КОРИСТИМО КОЛАЧИЋЕ?

Праћење

Колачићи се користе за прикупљање статистичких података о томе како корисници употребљавају наш сајт.

На пример, за:

-прикупљање повратних информација о задовољству корисника путем анкете на нашем ,,web” сајту;

-добијање увида у то како посетиоци користе ,,web”site тако да можемо да га побољшамо у смислу његове употребљивости.

 

Циљање

Колачићи за „циљање” су повезани са услугама које пружају треће стране, као што је дугме „Like” и „Share”. Треће стране пружају ове услуге у замену за препознавање да сте посетили нашу ,,web” страницу.

Повезивање са друштвеним мрежама попут Фејсбука може довести до тога да оне користе информације о вашој посети како би на другим ,,website”-овима усмериле оглашавање на вас.

Колачићи пружају агенцијама за оглашавање информације о вашој посети тако да оне могу да вам понуде огласе који би вас занимали.

Свим овим колачићима управљају треће стране, а за додатне информације можете да погледате обавештења о приватности на ,,website”овима самих трећих страна.

Тиме што користите наш сајт прихватате употребу колачића за „циљање”. У неким случајевима прихватање ових колачића представља услов за коришћење ,,website”-а; дакле, уколико их онемогућите/блокирате не можемо да гарантујемо како ће наш сајт функционисати.

 

ГООГЛЕ АНАЛИТИКА

Ова ,,web” страница користи Гоогле Аналyтицс за анализу коришћења ,,web” странице. Гоогле Аналyтицс употребљава колачиће за прикупљање стандардних података интернетских записника и посетилаца или података у анонимном облику. Информације које генерира колачић о вашој употреби ,,web” странице (укључујући IP адресу) преносе се Гоогле-у. Информације се затим користе за процену коришћења ,,web” странице посетиоца и за прикупљање статистичких извештаја о активностима на ,,web”siteу. Погледајте правила о приватности Гоогле-а.

 

ПРИКАЗИВАЧКИ ОГЛАС (РЕМАРКЕТИНГ)

Ова ,,web” страница имплементира и може употребљавати ,,Google DisplaY” оглас како би одражавала Ваше интересе на ,,web”у (ремаркетинг). Како бисте одредили своје интересе, Гоогле ће пратити Ваше понашање на ,,web”-у помоћу колачића.

Можете прегледати, брисати или додати категорије интереса са својим прегледником помоћу Гоогле-овог или других ,,Browser”-а у складу са њиховим техничким могућностима.

 

КАКО НАС КОНТАКТИРАТИ?

У сваком тренутку можете захтевати да се одјавите са наших листи или да вам пошаљемо које ваше податке имамо у бази. Такође, можете захтевати брисање тих података слањем захтева на info@srdjannogo.rs, са насловом Брисање података – Име и презиме….

 

ИЗЈАВА О ОДРИЦАЊУ ОДГОВОРНОСТИ

Информације на овој ,,web” страници су искључиво информативне природе.

Путем ове ,,web” странице можете се повезати на друге ,,web” странице које нису под контролом www.srdjannogo.rs. Ми немамо контролу над природом, садржајем, тачношћу и доступношћу тих локација. Постојање таквих веза (“линкова”) не значи нужно и сагласност са садржајем или мишљењима израженим унутар њих, те се одричемо одговорности о тачности података на таквим странама.

 

ИСКУСТВА КОРИСНИКА

Иако се увек трудимо и улажемо највеће напоре да осигурамо тачност, потпуност, поузданост, ажурност и искористивост информација које нам шаљу посетиоци на email или на ,,web” страници Контакт , или у истраживањима – онлајн Анкетама које смо прикупили путем телефона, друштвених мрежа, поште и е-mail-а, те оне нису потпуност у надгледаним и потпуно контролисаним условима, осим када радимо теренска дубинска директна истраживања.

 

ПРОМЕНЕ ИЗЈАВЕ О ПРИВАТНОСТИ

Све промене изјаве о приватности ће бити забележене овде, тако да посетиоци наших страница увек знају које информације прикупљамо, како их користимо и у којим околностима их делимо с трећом страном.

 

ОСТАЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ИЗ ПОЛИТИКЕ ПРИВАТНОСТИ

Врсте података које прикупљамо

Подаци које ћемо обрађивати су подаци које нам Ви достављате уколико сте заинтересовани да пратите наш ,,web”site или добровољно учествујете у нашим директним или онлajн истраживањима где морате имати 18 и више година, као и додатне услуге које   www.srdjannogo.rs пружа, а то подразумева следеће: име и презиме; e-mail адреса; број мобилног телефона; анализа садржаја који нам шаљете путем маила или попуњавањем форме на ,,web” страници Контакт, Newsletter)…

 

Сврха прикупљања и даље обраде података

Сврха прикупљања личних података јесте остваривање контакта са Вама, у вези са Вашим интересовањем и разумевањем Ваших потреба. Ваши лични подаци ће бити употребљени искључиво у претходно наведене сврхе, осим уколико испуњење обавеза прописаних Законом не захтева другачије.

 

Начин коришћења података

Подаци које нам доставите користиће се кроз прикупљање, бележење, копирање, претраживање, разврставање, похрањивање, раздвајање, мењање, коришћење, стављање на увид, организовање, чување, прилагођавање прикупљених података и за истраживачке анализе.

 

Обавезност и правни основ обраде података

Правни основ обраде података је Ваша сагласност. Давање сагласности за прикупљање и обраду података је добровољно и можете га опозвати у сваком тренутку.

 

Ваша права

У складу са Законом, имате права да на Ваш захтев будете обавештени везано за обраду података, право на увид у податке који се на Вас односе као и право да захтевате њихову копију. Поред наведеног, имате право да захтевате исправку, допуну, ажурирање, брисање података, као и прекид и привремену обуставу обраде.

 

Остале информације битне за обраду Ваших података

Ваши подаци ће се обрађивати и чувати како је претходно наведено и биће третирани као поверљиве информације. Приступ њима имаће само лица која, с обзиром на опис посла који обављају, треба да буду упознати са Вашим подацима о личности и то само у обиму који је неопходан за обављање њихових техничких послова и одржавања сервера, ,,web”site и e-mail-ова.

 

Мере заштите

www.srdjannogo.rs ће предузети одговарајуће организационе, техничке и кадровске мере како би заштитило Ваше податке о личности у складу с важећим Законима везано за заштиту података о личности као и стандардима који се примењују на пољу обезбеђења физичке и електронске сигурности података.

Приликом посете нашем сајта www.srdjannogo.rs у обавези сте да се упознате са нашом политиком приватности.

web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan