Срђан Ного

О СРЂАНУ

УКРАТКО

ДАТУМ РОЂЕЊА
17.06.1981.

ОБРАЗОВАЊЕ
Правни Факултет,
Универзитета у Београду

МЕСТО РОЂЕЊА
Београд, Србија

БРАЧНИ СТАТУС
Ожењен, троје деце

ЦИТАТ

ПРАВОСУЂЕ је кључ
за решавање 80%
наших животних
проблема.

Срђан Ного Биографија

Срђан Ного је рођен 1981. године у Београду. Отац му је доктор наука и професор кривичног права у пензији, а мајка дипломирани новинар, у пензији. Завршио је Четврту београдску гимназију у Београду. У тинејџерским данима тренирао је кошарку. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду. Ожењен је и отац троје деце.

Током студија био је један од лидера Удружења студената Правног факултета „Номоканон“, у том периоду најјачег националног студентског удружења у Србији, и учествовао је у организацији више десетина трибина, бројних манифестација, протеста и хуманитарних акција.

Био је један од оснивача и лидера, најпре покрета, а потом странке Двери. За народног посланика изабран је на изборима 2016. године. Био је народни посланик од 2016. до 2020. године, и у периоду 2016 – 2018. био је заменик председника посланичке групе Двери. Снажно се противио уласку Двери у Савез за Србију, због чега је марта месеца 2019. године противправно искључен из Двери, како би био онемогућен да се кандидује за председника странке. Од тада па до краја мандата 3. августа 2020. године био је самостални посланик.

Политичку каријеру Срђана Нога одликује доследност у заступању својих политичких идеја. Срђан Ного бескомпромисно се залаже за промену система, и јасно истиче начин како то спровести.

Једна од најважнијих ставки у политичкој идеји Срђана Нога је да свако мора бити одговоран за свој рад, и да политичари морају дати гаранције, под пуном материјалном, кривичном, моралном и политичком одговорношћу, да ће у задатим роковима испунити своје програме. Зато се залаже да таква оверена изјава постане уставна и законска обавеза за све политичаре и јавне функционере. Само преварант и лажов неће потписати и гарантовати то што прича.

У свом посланичком и политичком раду, Срђан Ного постао је препознатљив као неко ко најдиректније и најјасније указује на незаконит рад и криминал правосуђа, као највећег канцера Србије, истовремено гарантујући да може у року од годину дана може очистити правосуђе, одстрањујући све судије и тужиоце због незаконитог рада, и стварањем система где су и судије и јавни тужиоци и њихови заменици у обавези да свој посао раде у складу са законом. Начин чишћења правосуђа показао је оснивањем Народног суда правде, и доношењем пресуда против судија за кршење закона. Срђан Ного разобличава политички систем Србије, доказујућу међусобну повезаност власти и пројектоване „опозиције“, који заједно учествују у пљачкању и издаји државе, и све чине да убију вољу у народу. Српску политику одликују намештени сукоби и намештени избори, јер последњих 20 година сви су избори намештени и власт се не мења, мењају се само лутке које је врше. У тој илузији и превари грађана сви учествују и играју своју улогу – политичари, новинари, аналитичари, истраживачи јавног мњења.

У свом политичком ангажману Срђан Ного указује на огромне размере криминала и корупције система, увек наводећи конкретне примере, помињући конкретна имена и увек износећи доказе – видео, аудио, или писане документе. Бескомпромисно заступа патриотску политику и сувереност државе и народа. Бори се за интересе српског народа ма где он живео, сматра да све одлуке у Србији морају искључиво да се доносе у интересу народа који живи у Србији и Срба у окружењу и расејању.

Свака твоја реч значи, она је део моје политике. Буди део борбе против лошег система!

Србија одавно није самостална држава него колонија и протекторат, у којој глобалисти на власт доводе издајнике и криминалце, који уништавају сопствени народ и државу. Косово и Метохија је саставни и неотуђиви део Србије, и сви споразуми супротни Уставу и националном интересу очувања Косова и Метохије као саставног дела Србије, а пре свих Бриселски споразум, морају бити поништени, а сви који су кршили Устав и подривали суверенитет Србије морау бити кривично кажњени.

Велики је противник НАТО, и залаже се за поништавање СОФА и ИПАП споразума, и одговорност свих оних који су издавали националне интересе – одрицали се суверенитета, штетне споразуме, одавали државне тајне, продавали сопствене грађане. Издаја мора да се санкционише. Тражи да се забрани рад Сорошевим организацијама, и да се процесуирају сви који су умешани у криминал и обојене револуције по свету са глобалистичким структурама.

Срђан Ного се увек борио да помогне обичном човеку, зато је и задобио назив посланик народа. Био је присутан на бројним исељењима, помажући бројним грађанима да се одбране од криминала који под окриљем државе чине судови и јавни извршитељи. Борио се за грађане задужене кредитима индексираним у страној валути, нарочито оне са проблемом индексације у швајцарском франку. Пружа подршку родитељима отетих беба, и удружењима која се залажу за слободан избор приликом вакцинације. Учествовао је у великом броју протеста, често знајући да проводи и дан и ноћ заједно са угроженим и оштећеним грађанима који се буне – од корисника банкарских услуга, ветерана, радника оштећеним у приватизацији – Ц маркет, ИКЛ, Комграп,…

Први је у Србији подигао проблем мигрантске кризе на највиши ниво када је октобра 2018. године изнео сумњу да је Ана Брнабић потписала Даблински споразум и да планира да насели 1.200.000 миграната у Србији, и да ако је то тачно да Ану Брнабић и Александра Вучића треба обесити на Теразијама. На грађанским протестима 2019. године носио је вешала, и иако су се „организатори“ оградили од њега, вешала су била највећа атракција тих протеста и хиљаде људи су се сликали са њима. Исти ти који су нападали Нога због вешала, аплаудирали су касније на вешала на протестима у Лондону, Софији, Либану, као и на гиљотину у Паризу и Гватемали. Први је истакао да се систем руши од наслабијих карика, и да свака неправда има име и презиме, и да треба појединце који су својим потписом кршили закон извући у јавност из паравана система, и обележити их и притиснути. Зато је на протестима носио транспаренте са именима судија и тужилаца који су доносили незаконите одлуке.

Залагао се за активан бојкот избора 2020. године, указујући на велику превару грађана. Сви који су учествовали на намештеним изборима то су чинили у договору са Александром Вучићем, а „опозиција“ која је пасивно бојкотовала је у договору препуштала апсолутну власт Вучићу. Нико на политичкој сцени није желео да спречи изборе, ухвати Вучића у крађи, и спречи формирање власти на основу незаконитих и нелегитимних избора. Сам је покушао да то учини организујући Скупштину народа 20. јуна. Цело лето је провео у свакодневним протестима са народом испред скупштине. Сам је скупио на својим протестима у мају, јуну, и током лета више људи него било која политичка опција од априла 2019. године. Једини је политичар који се слободно кретао током јулских демонстрација међу народом. Организовао је правну помоћ и одбрану за неколико десетина лица која су ухапшена током протеста.

Једини је политичар кога напада истом жестином и власт и „опозиција“, као и сви медији. Оно што је посебно занимљиво, иако је последње две године био доста у фокусу јавности, мејнстрим медији ниједном нису позвали Нога да гостује. Са друге стране, он је најгледанији политичар на Јутјубу, и најтраженији у претрази Гугла за 2020. годину. Иако га нападају, то не спречава многе политичаре да краду његове идеје.

Једини је политичар који је више пута хапшен и притваран за време режима Александра Вучића. Доказано је стављан на мере слушања и надзора од стране БИА и УКП МУП –а. Неколико десетина сарадника и пријатеља Срђана Нога било је праћено и привођено од стране БИА и МУП –а, и саслушавано на тему својих веза са Ногом. Све те мере нису одвратиле ни Срђана ни његове сараднике од истрајавања у борби за идеје које заступа и промену криминалног система и одговорност свих који су кршили закон и учествовали у вишедеценијском уништавању Србије.

Говори енглески језик. Ожењен је Сузаном, која је такође дипломирани правник, и имају троје деце – ћерку и два сина.