Срђан Ного

Држава која минимално кажњава издају

Срђан Ного упозоравао на случај Перишић - минимална казна за издају државе
Share on facebook
подели
Share on twitter
твитуј
Share on email
пошаљи

У медијима је као бомба одјекнула вест да је Виши суд бившег начелника генералштаба и бившег потпредседника Владе Србије, Момчила Перишића, прогласио кривим за кривично дело одавања војне тајне и осудио на три године затвора.

Перишић је осуђен због тога што је тајне војне документе – записнике са састанака Колегијума начелника Генералштаба – предао америчком дипломати Џону Нејбору у мотелу „Шарић“ на Ибарској магистрали марта 2002. године, којом приликом су обојица ухапшени.

Велики део јавности и многи медији запрепашћени су чињеницом да је Момчило Перишић за ово тешко дело издаје и шпијунаже кажњен са само три године затвора.

Срђан Ного је у више наврата говорио о овом скандалозном случају и објашњавао његову повезаност са многим важним питањима, попут односа политичара Србије са ЦИА као и са убиством Зорана Ђинђића. Ного је рекао да би јавност и новинари требало да обрате више пажње на ово суђење које је нажалост затворено за јавност и да би јавност требало о свему томе да буде боље обавештена, коментарисао је суђење и судију која овај случај води, те препоручио новинарима да се заинтересују за ово суђење и да о њему известе јавност. Такође је објаснио и како је Џон Нејбор, који је званично након овог случаја трагично настрадао у Будимпешти, нешто касније „васкрсао“, тј. добио нови идентитет, поткрепљујући то доказима које можете видети на овом снимку из емисије Без устручавања из децембра 2020.

Више о томе шта је Срђан Ного још 2018. рекао о свему овоме можете прочитати на овом линку у чланку Срђан Ного: Србија – Земља у којој се издаја поштује, објављеном у листу Правда, априла 2018.

Share on facebook
подели
Share on twitter
твитуј
Share on email
копирај

ОСТАЛЕ ВЕСТИ

Сви ће завршити у затвору, а имовина коју су опљачкали биће враћена власницима

Осврћући се на понашање и поступке извршитеља Срђан Ного је више пута нагласио да је свака продаја непокретности, као и покретне имовине веће вредности, у извршном поступку у Србији заправо кривично дело.

ДЕТАЉНИЈЕ »