Срђан Ного

Држава која минимално кажњава издају

Срђан Ного упозоравао на случај Перишић - минимална казна за издају државе
Share on facebook
подели
Share on twitter
твитуј
Share on email
пошаљи

У медијима је као бомба одјекнула вест да је Виши суд бившег начелника генералштаба и бившег потпредседника Владе Србије, Момчила Перишића, прогласио кривим за кривично дело одавања војне тајне и осудио на три године затвора.

Перишић је осуђен због тога што је тајне војне документе – записнике са састанака Колегијума начелника Генералштаба – предао америчком дипломати Џону Нејбору у мотелу „Шарић“ на Ибарској магистрали марта 2002. године, којом приликом су обојица ухапшени.

Велики део јавности и многи медији запрепашћени су чињеницом да је Момчило Перишић за ово тешко дело издаје и шпијунаже кажњен са само три године затвора.

Срђан Ного је у више наврата говорио о овом скандалозном случају и објашњавао његову повезаност са многим важним питањима, попут односа политичара Србије са ЦИА као и са убиством Зорана Ђинђића. Ного је рекао да би јавност и новинари требало да обрате више пажње на ово суђење које је нажалост затворено за јавност и да би јавност требало о свему томе да буде боље обавештена, коментарисао је суђење и судију која овај случај води, те препоручио новинарима да се заинтересују за ово суђење и да о њему известе јавност. Такође је објаснио и како је Џон Нејбор, који је званично након овог случаја трагично настрадао у Будимпешти, нешто касније „васкрсао“, тј. добио нови идентитет, поткрепљујући то доказима које можете видети на овом снимку из емисије Без устручавања из децембра 2020.

Више о томе шта је Срђан Ного још 2018. рекао о свему овоме можете прочитати на овом линку у чланку Срђан Ного: Србија – Земља у којој се издаја поштује, објављеном у листу Правда, априла 2018.

Share on facebook
подели
Share on twitter
твитуј
Share on email
копирај

ОСТАЛЕ ВЕСТИ

ПРСТИ ХУЉЕ ОКО АДА ХУЈЕ

Хапшење Јовичића директно је повезано са једним догађајем који је обележио претходних пар месеци – са убиством Владимира Цвијана, конкретно са лoкацијом на којој је пронађено његово тело. Једини сам у Србији тачно објаснио разлоге хапшења Јовичића и везу са убиством Цвијана.

ДЕТАЉНИЈЕ »

Мирјана Лабовић – вештак за сваку власт

Мирјана Лабовић вештачи 30 година, са фалсификованом факултетском дипломом. Чак је и министарство просвете, штитећи њу и јавног тужиоца Првог ОЈТ Љубивоја Ђорђевића, који такође има фалсификовану диплому, покушало да слаже Народну скупштину.

ДЕТАЉНИЈЕ »

Срећан рођендан Генерале!

Захваљујући његовој храбрости и умећу, војска Републике Српске, којом је генерал Младић командовао, спречила је нови геноцид над српским народом у Босни и Херцеговини.

ДЕТАЉНИЈЕ »