Срђан Ного

Држава која минимално кажњава издају

Срђан Ного упозоравао на случај Перишић - минимална казна за издају државе
Share on facebook
подели
Share on twitter
твитуј
Share on email
пошаљи

У медијима је као бомба одјекнула вест да је Виши суд бившег начелника генералштаба и бившег потпредседника Владе Србије, Момчила Перишића, прогласио кривим за кривично дело одавања војне тајне и осудио на три године затвора.

Перишић је осуђен због тога што је тајне војне документе – записнике са састанака Колегијума начелника Генералштаба – предао америчком дипломати Џону Нејбору у мотелу „Шарић“ на Ибарској магистрали марта 2002. године, којом приликом су обојица ухапшени.

Велики део јавности и многи медији запрепашћени су чињеницом да је Момчило Перишић за ово тешко дело издаје и шпијунаже кажњен са само три године затвора.

Срђан Ного је у више наврата говорио о овом скандалозном случају и објашњавао његову повезаност са многим важним питањима, попут односа политичара Србије са ЦИА као и са убиством Зорана Ђинђића. Ного је рекао да би јавност и новинари требало да обрате више пажње на ово суђење које је нажалост затворено за јавност и да би јавност требало о свему томе да буде боље обавештена, коментарисао је суђење и судију која овај случај води, те препоручио новинарима да се заинтересују за ово суђење и да о њему известе јавност. Такође је објаснио и како је Џон Нејбор, који је званично након овог случаја трагично настрадао у Будимпешти, нешто касније „васкрсао“, тј. добио нови идентитет, поткрепљујући то доказима које можете видети на овом снимку из емисије Без устручавања из децембра 2020.

Више о томе шта је Срђан Ного још 2018. рекао о свему овоме можете прочитати на овом линку у чланку Срђан Ного: Србија – Земља у којој се издаја поштује, објављеном у листу Правда, априла 2018.

Share on facebook
подели
Share on twitter
твитуј
Share on email
копирај

ОСТАЛЕ ВЕСТИ

Зашто је ухапшен Дарко Шарић?

Таман кад је Вучић помислио да је затворио суђење Беливуку, долази до обрта – Веља Невоља и Марко Миљковић могу да постану сведоци сарадници у поступку против Дарка Шарића.

ДЕТАЉНИЈЕ »

Докази коруптивних веза судова, државних органа и банака

Поводом скандалозног и противзаконитог става Врховног касационог суда (ВКС) поводом уговарања и наплате трошка обраде кредита и уговарања премије осигурања код Националне корпорације за осигурање стамбених кредита (НКОСК) као обавезе корисника кредита, подсећамо јавност на излагања Срђана Нога у Народној скупштини…

ДЕТАЉНИЈЕ »

Нова емисија: Борџије на Андрићевом венцу

Насловне стране 6 режимских дневних новина преносе изјаву Саше Јанковића да му је, наводно, један инострани званичник својевремено рекао за план да се Вучић отрује. Погледајте ову емисију, јер тако можете да разумете процесе који се дешавају, и да спречите да вас медији обману.

ДЕТАЉНИЈЕ »

Tужилац који је водио поступак по проналаску тела Владимира Цвијана је Весна Петровић

Весна Петровић је била тужилац Првог Основног јавног тужилаштва и Београду, и водила је случај Иве Бодрожић. Случај је решила тако што је “констатовала” да Хајат нема снимке камере. Иначе, и за Аркана, и за Кнелета, и за Иву Бодрожић, и за многе друге спорне ситуације по хотелима, увек је било исто образложење. Камере нису радиле, али снимци постоје.

ДЕТАЉНИЈЕ »